Zeleno svjetlo za… bolje društvo – 40 projekata odabrano na donacijskom natječaju OTP banke

otpbankaOTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 40 projekata kojima će se dodijeliti 400.000 kuna.

I četvrtu godinu za redom OTP banka je organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 40 projekata. Odabrani projekti su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.
U protekle četiri godine OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno milijun i četiristo tisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima posluje. Donacije su u 2015. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:
U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost:
Osnovnoj školi Sveti Filip i Jakov, Tehničkoj školi Sisak, Infocentru za mlade grada Dubrovnika, Gradskoj knjižnici Zadar, Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti iz Knina, Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin, Dječjem vrtiću “Sunčev sjaj – Nazaret” iz Đakova i Udruzi za promicanje kulture čitanja KAlibra iz Karlovca.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša:
Udruzi Osječki kotlić, Arheološkom muzeju Narona, Društvu za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe, Udruzi Mađara grada Vukovara, Društvu Propela Zadar, Siscia jazz klubu iz Siska, Udruzi Vlajter – Ego iz Benkovca, Kulturno umjetničkom društvu “Zadarski tanac”, Planinarskom društvu Paklenica, Ekološkoj udruzi Zrmanja iz Obrovca, Udruzi za osobe s mentalnom retardacijom Radost iz Ploča i Udruženju stanara grada Osijeka.

U kategoriji humanitarnih projekata:
Udruzi milosrđe – Centru za beskućnike iz Karlovca, Klubu žena liječenih na dojci MAMMAE iz Osijeka, Zavodu za javno zdravstvo Zadar, Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar, Društvu oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije “Izvor ljubavi”, Udruzi “Centar za unapređenje kvalitete života S.O.S.” iz Zagreba, Centru za odgoj i obrazovanje iz Velike Gorice i Udruzi za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju “Osmijeh” iz Pleternice.

U kategoriji sport:
Veslačkom klubu „Krka“ iz Šibenika, Ronilačkom klubu Sisak, Jedriličarskom klubu „Orsan“ iz Dubrovnika, Košarkaškom klubu „Jazine“ iz Zadra, Nogometnom klubu „Arbanasi“ iz Zadra, Udruzi „Kualjska mladost“ iz Kali, Plivačkom klubu Jug iz Dubrovnika, Nogometnom klubu Mursa-Zanatlija iz Osijeka, Plivačkom klubu „Zadar“, Gimnastičkom klubu „Salto“ iz Zadra i Športskoj zajednici Zadarske županije.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. U akademskoj godini 2014./2015. OTP banka je za program “Zeleno svjetlo za znanje” izdvojila 508.000 kuna. U proteklih pet godina u sklopu projekta OTP banka je stipendijama i drugim darovanjima osigurala više od tri milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganje u edukaciju.

Kontakt osobe za medije:
Danijela Omelić
072 201 697
danijela.omelic@otpbanka.hr

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”