UDRUGA RADOST SKLOPILA UGOVOR ZA PROJEKT “ZAŽELI i ostvarimo bolje sutra”

U Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 18.06.2020. g održano je svečano uručenje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II. na kojem je sudjelovala voditeljica EU projekata Udruge Radost Dajana Boras . Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskoga ustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar dodijelili su dio od 106 novih ugovora vrijednih više od 192 milijuna kuna za drugu fazu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u okviru kojega će se zaposliti 2 117 žena koje će brinuti o gotovo 13 tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Ministar Aladrović je istaknuo kako je druga fazu projekta iz Europskog socijalnog fonda vrijedna 550 milijuna kuna, i naglasio kako je cilj osigurati nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i osobe u nepovoljnom položaju, aktivnosti koje su se pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama. Ovim Pozivom se iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ financiraju projekti koji se provode na području čitave Hrvatske, pri čemu je naglasak stavljen na teško dostupna, ruralna područja i otoke.Predviđeno trajanje poziva „Zaželi – faza II“ je 18 mjeseci kojim se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.Do sada su u okviru prve faze Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ donesene 32 odluke o financiranju za 322 projektna prijedloga ukupne vrijednosti više od milijardu kuna kojima je zaposleno 6000 žena za 30 000 krajnjih korisnika.Program se financira iz Europskog socijalnog fonda u Okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. na području čitave Hrvatske.

Udruga Radost je uspješno aplicirala na poziv za dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, te je odobren projekt udruge pod nazivom “ZAŽELI i ostvarimo bolje sutra” u iznosu od 742.900,00 kuna bespovratnih sredstva osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je između Udruge Radost kao korisnika bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao upravljačkog tijela, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posredničkog tijela razine 2 .Partneri Udruge Radost na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Ploče i Grad Ploče.Projektom Udruge Radost zaposliti će se educirati 8 žena koje će 12 mjeseci pružati uslugu potpore i podrške za 48 starijih i / ili nemoćnih osoba. Vrijeme provedbe projekta je 18 mjeseci.Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ishodi projekta ZAŽELI i ostvarimo bolje sutra” pozitivno će utjecati na niz različitih aspekata socio-ekonomskih problema pojedinaca, ali i same lokalne zajednice, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta te poboljšanje kvalitete života i izvaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba.

ODLUKA

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”