Udruga Radost potpisala ugovor sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za nastavak provođenja projekta usluge osobne asistencije

Ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gđa .Nada Murganić i predsjednica Udruge Radost , Nada Boras potpisale su ugovor o prijelaznom osiguravanju usluge osobne asistencije za korisnike projekata koji se provode u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.02. „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Razdoblje provedbe ovog Ugovora je do 31.12.2019.g a iznos odobrenih bespovratnih sredstava u iznosu od 377.355,00 kune su namijenjeni nastavku pružanja usluge osobne asistencije za 7 (sedam) osoba s najtežom vrstom invaliditeta i intelektualnim teškoćama koji udruga provodi od travnja 2017. godine.

Za nove korisnike koji su podnijeli zahtjev udruzi Radost za osiguravanje usluge osobne asistencije očekujemo uskoro raspisivanje natječaja u okviru Poziva ESF –a UP.02.2.2.09 „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“ ili drugog poziva za financiranje usluge osobne asistencije koji objavi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku .

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”