UDRUGA RADOST PLOČE DOBITNICA NAGRADE ZA IZNIMNA POSTIGNUĆA U PROTEKLOM JEDNOGODIŠNJEM RAZDOBLJU 

Na svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljene su  nagrade odabranim laureatima koji su svojim radom i sudjelovanjem doprinijeli društvenom životu zajednice.

*Nagradu za životno djelo (posthumno) je dobio dr. sc. Nikola Mirošević bio je umirovljeni redoviti profesor Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jedan je od najvažnijih vinogradarsko vinarskih znanstvenika poslije drugog svjetskog rata.

*Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju su dobili  Neven Fazinić ,Veslački klub NEPTUN ,CARITAS Dubrovačko neretvanske županije  i Udruga RADOST PLOČE.

*Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobio je dr. sc. Pavo Orepić i Mandolinski orkestar KUD-a Metković.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Radost djeluje na području Grada Ploča i Dubrovačko-neretvanske županije od 2000. godine s ciljem skrbi i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Svojim programima i projektima unaprjeđuje kvalitetu njihovog življenja i socijalnu inkluziju u društvu, a u svoj rad uključuje volontere i senzibilizira javnost za probleme i potrebe i mogućnosti osoba s invaliditetom.

Kroz projektne i programske aktivnosti Udruga Radost ima utjecaj na kreiranje lokalnih i javnih politika za osobe s invaliditetom, a i unapređuje socijalne usluge poludnevnog boravka, osobne asistencije, psihosocijalne podrške, logopedske terapije, radnu terapiju, edukacijsku rehabilitaciju, savjetovanja i edukacije.

Do sada je provedeno preko 200 projekata financiranih od strane lokalne i regionalne samouprave, državnih ministarstava, Nacionalne zaklade, Europskog socijalnog fonda, stranih fundacija (AED, CNF), poslovnog sektora i donacija građana.

Trenutno provodi dva trogodišnja programa financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike i po treći put Institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Također provodi projekte „Ravnopravno roditeljstvo – Moj tata je in”, koji financira Središnji ured za demografiju i mlade, projekt „Pomoćnici u nastavi za 2023./2024. školsku godinu“ i Izravnu dodjelu sredstava za nastavak financiranja usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom koje uslugu koriste na temelju projekata financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda do 29. 2. 2024.

Udruga ima preko 180 članova, trenutno je zaposleno 22 djelatnika, a djeluje u prostoru dodijeljenom od Ministarstva prostornog uređenja i državne imovine od osnivanja. Osim osnovne djelatnosti u socijalnoj skrbi, djelatnosti Udruge Radost sukladno ciljevima su i demokratska i politička kultura, ljudska prava, obrazovanje, znanost i istraživanje, zaštita zdravlja, razvoj volonterstva, zaštita okoliša, održivi razvoj i međunarodna suradnja.

U ime Udruge Radost nagradu je primila Nada Boras , predsjednica udruge a svečanoj sjednici je nazočila i Ankica Gašpar , predsjednica Skupštine udruge.

Zahvaljujemo Dubrovačko -neretvanskoj županiji na dodijeljenoj nagradi koja nam je velika čast i motivacija za još bolji rad i doprinos poboljšanju kvalitete života naših Radosnih i njihovih obitelji .

Udruga Radost korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge. Udruga Radost korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”