Udruga Radost na Konferenciji Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran

Predsjednica Udruge Radost Nada Boras sudjelovala je na Konferenciji Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koja se održala od 23. do 25. listopada 2019. godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku.

Cilj Konferencije je bio postaviti osnovu za daljnji razvoj civilnoga društva u novom desetljeću – do 2030. godine kako u Republici Hrvatskoj tako i na razini Europske unije te na Euro-Mediteranu. Izazovi s kojima se susreću gotovo sve zemlje u Europi i međunarodnoj zajednici stavljaju pred organizirano civilno društvo potrebu promišljanja vizije daljnjeg društvenog (i ekonomskog) razvoja te novih modela međusektorske suradnje koji će osigurati holistički pristup održivosti od lokalnih zajednica pa sve do planeta Zemlje.

Predstavljeni su uvodni paneli o budućnosti civilnoga društva, mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju i potencijalima europskih programa mobilnosti o čemu su govorili g. Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđa Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU te gđa Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt.

Upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić predstavila je viziju razvoja civilnoga društva do 2030. godine te su se održali posebni programi izobrazbe te savjetovanja o strateškom okviru za daljnji razvoj civilnoga društva te oblicima podrške civilnom drustvu u idućem desetljeću. Predavači su bili g. Colin Habberton iz organizacije Relativ (Južnoafrička Republika), g. Ante Loboja iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te predstavnici Ureda za udruge i Nacionalne zaklade.

Udruga Radost provodi trogodišnji program financiran od strane Nacionalne zaklade za institucionalnu podršku. Cilj ovog projekta je razvoj i održivost te stabilizacija rada udruge.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”