U Slavonskom Brodu održana Završna konferencija EU projekta

kon

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod u petak 20. ožujka 2015. godine organizirala je u gradskoj knjižnici Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu završnu konferenciju projekta Comprehensive Care to the Families with Dependent Member – Community4family koji je financiran iz IPA IV – razvoj ljudskih potencijala.

Cilj projekta bio je doprinijeti jačanju socijalne inkluzije i prevencije institucionalizacije ugroženih socijalnih skupina kroz unaprjeđenje postojećih socijalnih usluga u zajednici za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji. Projekt je doprinio jačanju ekonomske aktivnosti obitelji, poboljšanju podrške i usklađenju obiteljske i radne uloge.

Na završnoj konferenciji, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod, Mirjana Jakovčev, predstavila je ukratko provedeni projekt te je okupljenima prikazan kratak film o održanom kampu u Termama Tuhelj i Termama Jezerčica.

Projekt se provodio na području: Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-Križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije.

Okupljenima su se obratile i predsjednice partnerskih udruga: Ana Pribanić iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Rijeka, Nada Boras iz Udruge za osobe s mentalnom retardacijom „Radost“ Ploče i Sonja Ninić Ševo iz Udruge za osobe s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i predstavnici udruga iz Bjelovara, Orahovice, Rijeke; Ploča i Šibenika, predstavnice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, Centra za socijalnu skrb i mnogi drugi.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”