SVEČANA DODJELA UGOVORA O KORIŠENJU PROSTORA UDRUZI RADOST

Jučer je ministar Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i potpredsjednik vlade gospodin Branko Bačić svečano uručio ugovor Udruzi Radost o korištenju prostora u vlasništvu ministarstva. Svečanom uručenju ugovora su prisustvovali Marija Vučković , ministrica poljoprivrede, Zrinka Raguž, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nikola Dobroslavić, Župan Dubrovačko-neretvanske županije, Joško Cebalo, zamjenik Župana i Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine. U ime udruge ugovor je potpisala i zahvalila predsjednica udruge Nada Boras.

Sa cijenjenim gostima smo razgovarali o dosadašnjem radu udruge, o načinu financiranja, postignutim rezultatima, podršci lokalne zajednice i institucija, o potrebama i problemima s kojima se susrećemo te o budućim planovima za unaprjeđenje pružanja socijalnih usluga.

Prezentirali smo im socijalne usluge koje pružamo našim članovima a nedostaju na našem području i ukazali na potrebu veće institucionalne podrške i da s obzirom na veliku potrebu korisnika za uslugama stručnih terapija logopeda , edukacijskog rehabilitatora i psihologa da nam je ovaj prostor nedovoljan za sve aktivnosti. Imamo potrebu novog prostora za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama za provođenje Poludnevnog boravka kroz mrežu pružatelja socijalnih usluga.

Uz čestitke koju nam je uputio gospodin Bačić povodom 24.og rođendana, pohvalio je naš dugogodišnji rad i trud da poboljšamo kvalitetu života djece s teškoćama, osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima i obećao da će se zauzeti da Ministarstvo dodijeli poslovni prostor u svom vlasništvu koji nam nedostaje.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Radost djeluje na području Grada Ploča i DNŽ od 2000.g s ciljem skrbi i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji i svojim programima i projektima unaprjeđuje kvalitetu njihovog življenja i socijalnu inkluziju u društvu. Kroz 24 godine djelovanja Udruga je provela i provodi niz programa koje su prepoznali i podržavaju Grad Ploče, Dubrovačko-neretvanska županija, Ministarstva RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, poslovni sektor i građani.

Ponosni smo na svoj rad i zahvaljujemo svima koji nas podržavaju u našoj misiji da djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom ravnopravno uključimo u život zajednice i donesemo im radost koju zaista zaslužuju.

Vaši Radosni 🙂


Udruga Radost korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”