Sudjelovanje u kampu Tuhelj i Jezerčica financirani EU projektom “Sveobuhvatna briga za obitelj s ovisnim članom-Zajednica za obitelj”

SDC13543-720x320

Radosni su s velikim zadovoljstvom sudjelovali u organiziranim kampovima za osobe s MR u cilju osnaživanja osoba s MR, njihovih roditelja u cilju smanjenja stresa i edukacije o suživotu sa osobom s MR. Aktivnosti u kampovima su financirane preko EU fondova, točnije aplikant EU projekta je Udruge za osobe s MR Slavonski Brod,a Udruga Radost Ploče partner sa ujedno još tri udruge s područja Republike Hrvatske. Kampovi su trajali od 22.-25. travnja, te smo sa našim korisnicima i njihovim roditeljima proveli prekrasno vrijeme u druženju sa članovima drugih udruga i raznim edukacijama i radionicama kako za osobe s MR, tako i za njihove roditelje te zaposlenike udruga.

Za osobe s MR su organizirane razne radionice i tretmani s ciljem smanjenja straha od vode, opuštanja, koordinacije pokreta, smanjenja agresivnosti i depresije kao i
igre povjerenja u paru, kontrola disanja, održavanje na vodi, rješavanje anksioznosti.

Za roditelje ili članove obitelji osoba s MR tijekom trajanja kampa organizirane su edukacije i radionice koje doprinose poboljšanju suživota osoba s MR i njihovih članova obitelji.

S roditeljima i članovima obitelji su održavane Gestalt terapije pokretom, stress relief wellness tretmani, masaže, opuštajuće vodene kupke.

Predsjednici udruga i stručni timovi su tijekom kampa imali organizirane cjelodnevne edukacije i seminare raznih tematika sve u cilju poboljšanja rada i napretka.

Veoma smo ponosni na partnerstvo u u ovom eurospkom projektu kao i na sudjelovanje u kampu sa našim članovima i njihovim roditeljima.

Više fotografija možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”