Sastanak s gradonačelnikom grada Ploča gosp. Krešimirom Vejićem povodom organizacije i domaćinstva 8.Sportskih susreta klubova osoba s intelektualnim teškoćama članica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama

Sastanak povodom organizacije i domaćinstva 8.Sportskih susreta klubova osoba s intelektualnim teškoćama / Gradonačelnik Vejić: pružimo im potporu i uključimo ih u život lokalne zajednice!

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić primio je u svom uredu predsjednicu Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama gđu. Mirjanu Jakovčev sa suradnicima , predsjednicu Udruge Radost Nadu Boras i izvršnu direktoricu Udruge Radost Marinu Pulić.Na sastanku je bilo riječi o pokroviteljstvu, organizaciji sportskih susreta , lokaciji , ali i podršci lokalne zajednice i važnosti uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u sportska i sva druga društvena događanja.

Inače, 8. Susreti klubova osoba s intelektualnim teškoćama, u našem gradu će se održati 27. svibnja ove godine, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a koji dijelom financira Ministarstvo demografije ,socijalne politike i mladih , u okviru programa „Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove“.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Radost će biti domaćin članicama Saveza iz 31.-og grada iz cijele Republike Hrvatske.U okviru događanja održat će se sportska natjecanja prilagođena osobama s intelektualnim teškoćama. Ukupno se očekuje oko 250 sudionika susreta.

“Ponosni smo na prilici da organiziramo u našem gradu ovakav sportski događaj s ciljem unapređivanja kvalitete života djece i osoba s intelektualnim teškoćama. Nadamo se da ćete nam pomoći da uspješno provedemo igre i kao i do sada podržati naš rad”, rekla je gradonačelniku Vejiću ovom prilikom gđa. Boras.

Gradonačelnik Krešimir Vejić istaknuo je da su ovakvi susreti i događanja prilika lokalnoj zajednici da pruži potporu i na taj način osobama s intelektualnim teškoćama omogući još veću razinu socijalne uključenosti. “Svaka potpora im je bitna. Možemo i moramo misliti na ovu osjetljivu skupinu, kojoj razinu življenja uvelike podiže bilo kakav oblik podrške okoline u kojoj žive”, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Vejić.

Preuzeto: https://web.facebook.com/Grad-Plo%C4%8De-Slu%C5%BEbeni-Profil-1954549428103548/?pnref=story

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”