RADOST ZAJEDNIŠTVA

Projekt Radost zajedništva financiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja koji Udruga Radost provodi u partnerstvu sa Gradom Ploče , Osnovnom školom fra Ante Gnječ iz Staševice i Osnovnom školom Ivo Dugandžić -Mišić iz Komina je nakon školskih praznika započeo sa planiranim aktivnostima na radost učenika i njihovih nastavnika.

Opći cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i očuvanje nacionalnog i lokalnog identiteta, a učenici će kroz jedanaest radionica i predavanja istraživati i usvajati znanja o svojim pravima, nenasilnom rješavanju sukoba, prihvaćanju i poštivanju različitosti, temeljnim značajkama kulturne baštine svog rodnog kraja i važnosti očuvanja nacionalnog identiteta. Posjetit će Etno muzej na Staševici i arheološki muzej Naronu u Vidu. Kroz likovne radionice i fotografiranje upoznat će tradicijske alate i obrte i uz pomoć svojih nastavnika likovne kulture pripremiti izložbu koja će se održati krajem školske godine u Pločama.

U sklopu projekta djeca s teškoćama u razvoju će imati govorne terapije sa logopedom. Za potrebe rehabilitacije djece s artikulacijskim govornim poremećajima nabavljena je Digitalna vježbenica Kokolingo koja uključuje paket/set za 10 korisničkih profila i rad online na 4 računala što je važno zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom. Također su kupljene dvije zemljopisne karte (karta Europe i karta Hrvatske) za potrebe aktivnosti STAŠEVICA MOJ RODNI KRAJ i HRVATSKA U EUROPI s ciljem odgoj i obrazovanja za očuvanje povijesnoga, kulturnoga i hrvatskoga nacionalnog i lokalnog identiteta.

Školama su dostavljeni promotivni baneri i radni materijali za likovne radionice. Hana Palac , koordinatorica projekta i Mia Mikulić, logoped iz Udruge Radost su osmislile i izradile edukativne slikovnice pod nazivom “Stare riči, glasno viči!”, kojima će se na satovima razrednih odjela učenicima omogućiti zabavno učenje starih “riči” iz našeg kraja. U Osnovnoj školi fra Ante Gnječ iz Staševice održane su prve radionice kroz aktivnost “JA IMAM SVOJA PRAVA” koje je održala Stana Kalajžić ,pedagoginja u kojima su sudjelovali učenici nižih razreda. Naučili su kako su prava ono što smiju raditi i ono što ljudi koji su odgovorni za njih moraju napraviti da budu sretni, zdravi i sigurni. Zahvaljujemo učenicima i njihovim nastavnicima na trudu , na suradnji i želji da kroz ovaj projekt naučimo puno o našem lijepom rodnom kraju , sačuvamo kulturnu baštinu , ostvarimo sve planirane ciljeve projekta uz radost i zajedništvo.

Radujemo se nastavku aktivnosti!

Udruga Radost

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”