RADOST ZAJEDNIŠTVA – OBILJEŽEN EUROPSKI DAN LOGOPEDIJE

U sklopu projekta Radost zajedništva Udruga Radost je prigodno 6.3.2022. u Pločama obilježila Europski dan logopedije . Logopedija je znanost koja se bavi prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem i tretmanom poremećaja humane komunikacije pod kojom se podrazumijevaju svi oni procesi i funkcije koji su povezani s produkcijom govora, te s percepcijom i produkcijom oralnoga i pisanoga jezika, kao i oblicima neverbalne komunikacije (definicija Europskog udruženja logopeda – CPLOL).

Cilj nam je bio skrenuti pozornost javnosti na stečene neurološke poremećaje komunikacije i na važnosti uloge i rane intervencije logopeda koji rade sa djecom s problemima govora i pisanja.
Stoga smo za roditelje i djecu osmislili vježbenicu „Predškolci jačaju vještine razne , nek ove stranice ne ostanu prazne ! koja će roditeljima omogućiti „brzi“ test artikulacije (izgovora). Provodi se na način da dijete imenuje sve sličice iz drugog dijela vježbenice. Sličice su planski osmišljene kako bi se provjerio izgovor svih glasova u svim pozicijama. Navedene su razvojne norme koji se glasovi javljaju u kojoj dobi. Kako vježbenica ne bi bila monotona ,uz zadatke imenovanja sličica te provjere izgovora, isto tako, djeca mogu jačati vještine grafomotrike te predvještina čitanja i pisanja.

Projekt Radost zajedništva financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Zahvaljujemo na pomoći i suradnji u realizaciji obilježavanja našim partnerima Gradu Ploče, Turističkoj zajednici grada Ploča , Pučkom otvorenom učilištu Ploče , Mjesnom odboru Ploče , Radio Ploče i Ploče online. Posebnu zahvalu upućujemo volonterima, sugrađanima, roditeljima i dječici koja su uljepšali događaj u pločanskom parku i od tmurnog vremena napravili divan i radostan dan.
A našim dragim logopedicama Mii Mikulić i Mariji Mustapić čestitamo od srca njihov dan jer znamo da biti logoped nije samo zanimanje nego poziv i ljubav .

A kako smo se svi zabavili možete pogledati u galeriji fotografija.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”