Radosni Vas pozivaju da podržite „Mali korak za veliki start – 2 kotača uz Vas su jača“

18. srpnja 2018.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Radost 18 godina djeluje na području našeg grada i županije, a s ciljem zagovaranja javnih politika, zaštite prava osoba s intelektualnim teškoćama i podizanja kvalitete života njihovih obitelji te razvoja održive mreže dostupnih socijalnih usluga i programa u Hrvatskoj, članica je Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te kontinuirano surađuje sa svim udrugama i savezima udruga.

Slijedom toga, želja nam je ovim putem upoznati Vas s akcijom pod nazivom „Mali korak za veliki start – 2 kotača uz Vas su jača“ naše prijateljske udruge članice Hrvatskog saveza – Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “L a t i c e” iz Koprivnice i zamoliti Vas ako ste u mogućnosti da istu podržite. Latice su od Grada Koprivnice dobile prostor dugoročno na korištenje, ali su im sada potrebna sredstva za uređenje i adaptaciju prostora. S tim ciljem organizirana je humanitarna akcija koja započinje 14. srpnja 2018. godine vožnjom biciklom oko Hrvatske njihovog prijatelja bicikliste Tomislava Gregurića koji je odlučio posvetiti svoju vožnju dugačku oko 2300 km Laticama.
Ovo putovanje biti će posvečeno svim osobama s intelektualnim teškoćama, a Tomislav će na svojoj ruti proći kroz mjesta gdje se nalaze prijateljske udruge Latica, pa tako i kroz naš kraj, a sve pod stručnom podrškom i koordinacijom Zamah regionalne zaklada za lokalni razvoj. Tomislavov dolazak u Ploče predviđen je 20. srpnja (petak) u 9.00 sati na rivi ispred Crkve Kraljice neba i zemlje gdje će ga dočekati članovi naše udruge.

Dragi sugrađani želimo Vas ovim putem pozvati da podržite ovu humanitarnu akciju svojim dolaskom i zajedništvom pokažemo javnosti da su osobe s intelektualnim teškoćama tu s nama i da nisu drugačije, te da trebaju biti ravnopravne u našem društvu bez obzira s kakvim se teškoćama nose Također akciju možete podržati kupnjom majice po cijeni 50,00 kn ili simboličnom uplatom od 20,00 kn za kilometar vožnje na račun HR4523 86002 155 200 3825

Tomislavu i njegovoj pratnji želimo puno uspjeha i snage da izdrži cijeli put.Ovim putem mu zahvaljujemo za ljubav i poštovanje osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske i naših Radosnih.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Radost

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”