RADOSNI SUDJELOVALI NA FESTIVALU GASTRONOMIJE NERETVE

30. svibnja 2018. godine održan je FESTIVAL GASTRONOMIJE NERETVE. Tom prigodom predstavljena je kulturno-umjetnička baštinu i dobra gastronomska ponuda neretvanskog kraja. Festival je organizirala S.Š.Fra Andrija Kačić-Miošić iz Ploča uz financijsku potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske . Projekt je realiziran kroz niz edukativnih i zabavnih događanja , a sa svrhom motiviranja mladih za rad u turizmu i jačanja svijesti o važnosti turizma kao multisektorskog resora.

Edukativne radionice održavane su u školskom praktikumu gdje su ugostili učenike završnih razreda iz osnovnih škola iz okruženja: OŠ Vladimir Nazor Ploče, OŠ Gradac, OŠ fra Ante Gnječa Staševica i OŠ Ivo Dugandžić Mišić Komin. Predstavljena su im turističko – ugostiteljska zanimanja koja škola provodi, a kroz niz radionica i predavanja predstavljena im je tradicionalna neretvanska kuhinja i zdrava mediteranska prehrana.

Centralni događaj trodnevne manifestacije bio je Festival gastronomije Neretve na kojem je građanima i gostima predstavljena kulturno – umjetnička baština i gastronomska tradicija našega kraja.
U gastronomskom dijelu manifestacije, osim škola, sudjelovale su: Srednja škola Metković, Srednja strukovna škola Makarska i Srednja škola Jure Kaštelana iz Omiša. 16 ekipa sugrađana i udruga su se organizirali i pripremali tradicionalna jela.

Bogatim kulturno – umjetničkim programom predstavljeni su plesovi i pjesme naše Neretve. Naši sugrađani i svi oni koji su nas bodrili uživali su u ukusnim okusima različitih delicija.
Na manifestaciji su sudjelovali i članovi Udruge Radost koji su predstavili svoja jela ,ručne radove bili su ponosni što su uključeni u ovaj lijepi događaj.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”