Radosni na 4. konferenciji hrvatskih samozastupnika u Zagrebu

konferencija-720x315

Udruga za samozastupanje 10. i 11.10.2014. u Zagrebu, je organizirala 4. konferenciju hrvatskih samozastupnika, među kojima su kao i do sada i članovi naše udruge. Naziv ovogodišnje konferencije je “Neovisan život i uključenost u zajednicu:  Poštujte nas i budite nam podrška!”

Predstavnici Udruge Radost Ploče Ivan Rakušić i Stanko Sršen, točnije naši samozastupnici uz pratnju asistentice Mirjane Petrović, upravo sudjeluju na četvrtoj konferenciji hrvatskih samozastupnika.

Ivan i Stanko, uz asistenciju Mirjane Petrović, sudjelovati će na oba dana konferencije te na taj način prenijeti svoje potrebe, želje i mogućnosti putem osobnog izlaganja pred ostalim sudionicima. Ivan je izlagao govor na temu “Poštujte naše različitosti, potrebe su iste”, dok je Stanko o sebi govorio u temi po naslovom “Radost i podrška”. Cilj konferencije je da samozastupnici iz svog iskustva ukažu na ono što im je potrebno za neovisan život i uključenost u zajednicu.

Na konferenciji osim samozastupnika i njihovih asistenata sudjeluje i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske gđa. Vesna Škulić,  zamjenica ministrice  Ministarstva socijalne politike i mladih gđa. Iva Prpić, zamjenica ministra Ministarstva rada i mirovinskog sustava gđa. Tatjana Dalić, zamjenica Pravobraniteljice  za osobe s invaliditetom gđa. Branka Mejić te  pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanja gđa Mirjana Zećirević.

U godini kada sve više osoba s intelektualnim teškoćama koji su živjeli u institucijama dobiva priliku započeti novi život u zajednici, Udruga za samozastupanje je odlučila ovom konferencijom posvetiti posebnu pažnju  na  članak 19. iz Konvencije o pravima osoba s invaliditetom koji se odnosi na neovisno življenje i uključenost u zajednicu.

Više fotografija sa konferencije pogledajte u našoj foto-galeriji.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”