Potpisan ugovor s Ministarstvom socijalne politike i mladih o provedbi trogodišnjeg programa “Obitelj je naša radost”

ugovori_1_large

Dana 12. lipnja 2014. Udruga Radost Ploče je potpisala ugovor o provedbi prve godine trogodišnjeg programa  ” Obitelj je naša radost”  u trajanju od 2014. do 2017. godine,  koji je nastavak istoimenoga programa koji se provodio zadnje tri godine (2011.- 2014.).

Udruga provodi ¸uslugu poludnevnoga boravak za osobe s intelektualnim teškoćama od 2003. god. uz financijsku potporu CNF i AED (2003.-2004.), financijsku potporu  Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (2005.-2010.), te od 2011. godine uspješno provodimo uslugu poludnevnoga boravka kroz program  “Obitelj je naša radost”.

Kroz ovaj program obuhvaćeno je oko 30 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i 30 članova njihovih obitelji. Naime, na području doline Neretve u Dubrovačko-neretvanskoj županiji tj. gradovima Metković, Ploče i Opuzen u kojima živi veliki broj odraslih osoba s intelektualnim teškoćama ne postoje prioritetne izvaninstitucionalne usluge socijalne skrbi pa je tako ovaj program izuzetno značajan jer se obiteljima pruža konkretna socijalna usluga kojom pridonosimo prevenciji institucionalizacije koja je jedan od ciljeva Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015.

Kroz program koji provodimo usluge i aktivnosti poludnevnoga boravka i usluge psihosocijalne podrške koji pruža Mobilni stručni tim , aktivno smo doprinijeli prevenciji institucionalizacije odraslih osoba s invaliditetom i olakšali život članovima njihovih obitelji.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”