POSJET NADBISKUPA

U sklopu pastirskoga pohoda Neretvanskom dekanatu, nadbiskup i metropolit splitsko makarski, te potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Marin Barišić posjetio je i naš grad.
Kroz organizirano druženje, nadbiskup se susreo i s našim Radosnima i nizom drugih udruga s područja grada Ploča, s pločanskom osnovnom i srednjom školom, dječjim vrtićem, te organizacijama unutar same crkve, te sa nama vjernicima koji smo u velikom broju prisustvovali na misnom slavlju, koje je slavio nadbiskup Barišić uz svog tajnika, te pločanske župnike don Senku i don Antu Antunovića.
Nadbiskup je u propovijedi naglasio, te se osvrnuo na Godinu milosrđa istaknuvši kako milosrđe iznenađuje i stvara i osobe i odnose, a nama vjernicima poručio je da smo svi jedna obitelj na istome putu vjere i nade. Istaknuo je kako je u ovo nemilosrdno vrijeme vrlo značajno prepoznati potrebe onih najpotrebitijih, također sačuvati zajedništvo.
Na kraju misnog slavlja, naša Katarina Boras je predala dar koji su izradili naši korisnici na tkalačkom stanu. Nadbiskup Monsinjor Marin Barišić riječima hvale poručio je da su Radosni Marijina djeca i poklonio kip Marije Djeice, Kristove majke.
Počašćeni smo što smo svjedočili ovom velikom događaju. Puno nam znači da smo uključeni u život zajednice. Veliko hvala župnicima što su Radosne pozvali na misno slavlje.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”