Održano predavanje u sklopu projekta Ravnopravno roditeljstvo MOJ TATA JE IN 2023.

U sklopu projekta Ravnopravno roditeljstvo MOJ TATA JE IN 2023. Koji financira Središnji ured za demografiju i mlade Udruga Radost je u utorak 28. 05. 2024. U Pučkom otvorenom učilištu održala edukativno-zabavno predavanje na temu

„Govor – što kada zapinje? Uloga roditelja u poticanju jezično-govornog razvoja djece“.

Predavačice su bile članice našeg stručnog tima, Ana Jukić, mag.rehab.educ., Ana Marija Šego, mag.logoped. i Nikolina Zovko, mag.logoped.

Cilj predavanja bio je podizanje svijesti lokalne zajednice o očekivanim razvojnim prekretnicama tipičnog komunikacijskog i jezično-govornog razvoja i osvještavanje uloge roditelja u poticanju djetetovog razvoja. Predavanje je otvoreno kratkom zabavnom radionicom s ciljem podizanja svijesti o emocijama kroz koje dijete prolazi kada ne uspijeva izraziti svoje potrebe na način koji je razumnjiv okolini. U središnjem dijelu, osim opisivanja redoslijeda razvoja od rođenja do predškolske dobi, naglašena je i važnost poticajne okoline i uloge roditelja u podržavanju djetetova razvoja te međuovisnost različitih razvojnih područja, kao npr. povezanost fine motorike šake i razvoja govora.

Zahvaljujemo POU Ploče kao partneru na ustupanju prostora , našim stručnim djelatnicama i svim sudionicima na predavanju!

Udruga Radost

https://demografijaimladi.gov.hr/

 

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”