ODRŽANO PREDAVANJE “Kako prevenirati ali i prepoznati ovisnost o mediju”

U sklopu projekta Udruge Radost pod nazivom “Radost u obitelji” koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji sa Narodnom knjižnicom Ploče, dana 26. travnja 2016 u prostorijama Narodne knjižnice Ploče održano je predavanje profesora psihologije Ivana Karamatića s temom „Kako prevenirati ali i prepoznati ovisnost o mediju˝. Ovo predavanje roditeljima i djeci je približilo problem današnjice tj. problem ovisnosti o mediju (internetu, online igricama, tv..). Ovisnici o internetu obično zanemaruju normalne navike života. U ekstremnim slučajevima, virtualni svijet može služiti kao zamjena za realne socijalne kontakte. Često se može promatrati, da ovisnici sve više vremena moraju provesti na mreži, da bi mogli doći do svojeg zadovoljstva. Dolazi do gubitka kontrole, i korisnik se više ne može kontrolirati ili ograničiti vrijeme koje provodi na internetu. Problematika te vrste ovisnosti je u tome što kompletna apstinencija nije moguća. Računala i drugi elektronički mediji su predmeti svakodnevnog života. Stoga nam je prof. psihologije pokušavao prenijeti kako učiti savjesno korištenje medija, kako zainteresirati roditelje i djecu da što bolje provedu slobodno vrijeme. Svi nazočni sudionici su aktivno ušli u međusobnu raspravu i interakciju o ovom problemu te međusobno razmijenili iskustva. Pri ispunjavanju evaluacijskog formulara svi prisutni su izrazili zadovoljstvo o uspješnosti ovog predavanja. Žao nam je što nije bio veći odaziv , ali svi zainteresirani mogu kontaktirati udrugu ukoliko žele da se predavanje ponovi.

Kontaktirajte nas na: e-mail: udruga.radost.pl@gmail.com, tel.: 020/ 670-856
Zahvaljujemo svim sudionicima , Narodnoj knjižnici kao našoj suradničkoj organizaciji te njenim ljubaznim djelatnicima i prof.psihologije Ivanu Karamatiću na stručnom i poučnom predavanju.

mspi

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”