ODRŽANO PREDAVANJE „ Izazovi odgoja djece s teškoćama u razvoju “

Dana 16. kolovoza 2022. g u Narodnoj knjižnici Ploče je održano edukativno predavanje „ Izazovi odgoja djece s teškoćama u razvoju “ . Cilj predavanja je stjecanje znanja , vještina i osobnih kompetencija u odgoju djece s teškoćama u razvoju a namijenjeno je roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama. Predavanje je održala Andrea Gašpar Čičak , magistra edukacijske rehabilitacije , doktorandica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. ,mentor u OŠ „Milan Amruš“ Slavonski Brod i predsjednica Centra Niteo .
Predavanje je dio projekta „ RADOST ZAJEDNIŠTVA “ financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja . Partneri na projektu su Grad Ploče , Osnovna škola fra Ante Gnječ, Staševica i Osnovna škola Ivo Dugandžić – Mišić , Komin .

Na predavanju su nazočni mogli više čuti tko je edukacijski rehabilitator i logoped , što i s kim rade , o važnosti suradnje roditelja i terapeuta , o ulozi roditelja u odgoju djece s teškoćama , o potrebi rane intervencije i kome se mogu obratiti za stručnu pomoć. Sudionici predavanja su aktivno sudjelovali sa svojim iskustvima i pitanjima našim stručnim djelatnicima .Predsjednica udruge Nada Boras je sa zadovoljstvom najavila zapošljavanje još jednog logopeda zbog velikih potreba za logopedskim tretmanima i velikoj listi čekanja .Trenutno Udruga Radost pruža usluge logopeda za 35 djece s govornim teškoćama i sad će uključiti još oko 25. Roditeljima su se obratile logopedice Mia Mikulić i Jelena Tomić te dale osnovne informacije rada logopedskog kabineta od rujna ove godine.

Sudionicima predavanja su podijeljeni promotivni materijali (kemijske i memory stickovi ) iz projekta koji udruga provodi financiranog iz Europskog socijalnog fonda “Osobna asistencija Radost faza 3” UP.02.2.2.14.0011 .Roditelji i stručnjaci su izrazili zadovoljstvo i potrebu za više ovakvih predavanja.

Udruga Radost zahvaljuje djelatnicima Narodne knjižnice Ploče na ustupanju prostora i pomoći u organizaciji i portalu Ploce Online i Radio Ploče na medijskom praćenju.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”