Održani 8. Susreti klubova osoba s intelektualnim teškoćama

Dana 27. svibnja 2017. održani su 8. susreti klubova osoba s intelektualnim teškoćama u Pločama, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama u suradnji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Radost, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijelnu politiku, Dubrovačko- neretvanske županije i grada Ploča. Susreti klubova su održani u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove“.

8.Susrete klubova je krasio bogat program koji je započeo okupljanjem i dolaskom sudionika iz cijele Republike Hrvatske, zatim se održao svečani mimohod kroz grad Ploče. Nakon mimohoda udruga Radost je svoje prijatelje iznenadila nastupom Klape Stina i KUD Ploče kako bi im što bliže dočarala kulturu našeg zavičaja. Prije samog otvaranja igara župnik Don Ante je blagoslovio sve sudionike i natjecatelje susreta klubova zatim ih je gradonačenik Krešimir Vejić u ime grada Ploča toplo pozdravio i poželio im ugodno druženje u našem gradu. Predsjednica Udruge Radost Nada Boras je u ime svih djelatnika i članova udruge zaželila svima dobrodošlicu, a prisutne je pozdravila i prof.Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama koja je ujedno i otvorila 8. susrete klubova.

Na Susretima klubova je sudjelovalo 15 udruga članica Saveza s 150 članova, . Održana su sportska natjecanja na kojima su se natjecale osobe s intelektualnim teškoćama u 5 sportskih igara.

Po završetku natjecanja događanje je upotpunio glazbeni program i ples za sve sudionike u Hotelu Adriatiq Laguna Gradac, predsjednica udruge Radost Nada Boras dodijelila je diplome predstavnicima udruga i natjecateljima te radove članova udruge kao mali znak pažnje i sjećanje na 8. susrete klubova , a djelatnici  udruge Radost podijelili su medalje svim sudionicima Susreta klubova.

Naši prijatelji iz udruga diljem Lijepe naše, sudionici i natjecatelji su zadovoljni druženjem i izrazili su želju da se i dalje održavaju ovakvi susreti.

Vrlo smo ponosni na naše sugrađane koji su nam pomogli pri organizaciji ovakvog događaja te na taj način priuštili našim prijateljima da se što ugodnije osjećaju u našem gradu. Veliko hvala  Pučko otvorenom učilištu Ploče, SŠ fra Andrije Kačića Miošića, Udruzi branitelja grada Ploča,  Motoklubu „Neretvanski gusari“, Zajednici žena Katarina Zrinski Ploče, Dječijem vrtiću Ploče, Domu zdravlja Ploče, PP Ploče, Obiteljskom domu „Ivana“ Ploče,  Klapi Stina Ploče, KUD Ploče, Temperi Ploče, ŠC Močvara, Komunalnom održavanju Ploče,  Don Anti Antunović, Mariji Grgurinović Bebić, Marinu Ćavaru, Radi Mužinić iz Zaklade Kajo Dadić, UOSI Prijatelj,UCDP Leptirići , Ivani Miličević,Senki Marinović, Lidiji Tolić Popović, Davoru Borasu ,Tamari Galov, Mirni Srzentić, Mariji Marić, Mariji Milidragović.

Također zahvaljujemo donatorima koji su velikodušno podržali ovako važan događaj; jedno veliko hvala Pekari Ploče, Pekari Nikolac, Diskontu pića Poskok, Posejdon d.o.o, Kontocom knjigovodstveni servis, Caffe bar Kockica, Knjižara Prestige Ploče, Caffe bar Mare, Pizzeria Oliva, Celebes IT Ploče, Ljekarna Draženović, Caffe bar Tropicana, Cvjećarnici Šestica Ploče, Caffe bar Splendid, Javnom bilježniku Tomislavu Žderiću , Tajani Jelavić, Hotelu Adriatiq Laguna Gradac te medijskim pokroviteljima Radio postaji Ploče i HRT-u.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”