ODRŽANE 5. I 6. RADIONICA „KOMUNIKACIJA ( JA – PORUKE)“ I „ŠTO UČINITI KAD DIJETE DOBIJE LOŠU OCJENU“

Kroz mjesec studeni u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Ploče održane su dvije radionice u sklopu aktivnosti “Radionice za roditelje”.

Dana 16. studenog održana je peta radionica pod nazivom „Komunikacija ( ja – poruke)“. Roditelji su pogledali prezentaciju o „Ja – porukama“ te naučili formulu sastavljanja takvih rečenica. Nakon prikazane prezentacije ispunili su vježbu gdje su ponuđene rečenice (situacije) prilagodili „Ja – porukama“ te su također ispunili vježbu gdje je trebalo raspoznati nedjelotvorne poruke. Zaključno, naučili su svoje uobičajene reakcije zamijeniti „Ja – porukama“ te si time olakšati rješavanje izazova u odgoju. Dana 30. studenog u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Ploče održana je šesta radionica pod nazivom „Što učiniti kad dijete dobije lošu ocjenu“. Roditelji su nakon prezentacije knjige „Što učiniti kad dijete dobije lošu ocjenu?“, autorica Ingrid Brdar i Majde Rijavec uradili test stresa svog djeteta. Razmijenili su iskustva i postupke koje koriste u situacijama kad dijete dobije lošu ocjenu. Podsjetili su se što je važno za uspješno učenje i kako roditelji u tome mogu pomoći svojoj djeci. Radionica je završena motivirajućim pismom (iz predstavljenje knjige) mame svojoj obeshrabrenoj kćeri.

Radionice su dio projekta „Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN“ financiranog od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Partneri na projektu su Osnovna škola Vladimir Nazor Ploče i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Zahvaljujemo psihologinji i roditeljima na trudu i odazivu te se veselimo daljnim radionicama i nastavku aktivnosti.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”