Održana prva radionica “Vrijeme za sebe” financirana EU projektom

10-720x320

U prostoriijama Udruge Radost, uspješno je održana prva u nizu radionica “Vrijeme za sebe”, te antistresna radionica koje su imale za cilj educirati roditelje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama o različitim relevantnim temama za osnaživanje njihove obiteljske uloge i u cilju smanjenja razine stresa i povećanja kvalitete života.

Ovom radionicom su obuhvaćene slijedeće teme:

– faza prilagodbe na rođenje djeteta s teškoćama u razvoju
– mijenjanje obiteljske dinamike u obitelji s obzirom na novonastalu situaciju
– time managment strategije u kojem mogu osigurati roditelji više vremena za sebe.

Antistresnom radionicom roditeljima su približene komunikacijske vještine, važnost aktivnog slušanja i karakteristike efikasne i uspješne komunikacije.

Kroz niz vježbi uz pomoć autogenog treninga i vizualizacije, roditeljima su približene tehnike opuštanja i smanjenja stresa.

Odaziv na radionice je bio veoma uspješan te se radujemo slijedećoj radionici o kojoj ćemo pravodobno obavijestiti roditelje i sve zainteresirane.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”