ODRŽANA 8.RADIONICA „STRES I NAČINI BORBE PROTIV STRESA“

Dana 11. siječnja u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Ploče, u školskoj knjižnici, održana je osma radionica pod nazivom “Stres i načini borbe protiv stresa”. Roditelji su uradili test koji je pokazao koji su tip (A ili B) u odnosu prema stresu te upoznali karakteristike određenog tipa. Izmjerili su i trenutnu razinu stresa stresomjerom te na crtežu obilježili mjesta na tijelu na kojima osjećaju stres. Voditeljica aktivnosti i roditelji su razgovarali i o njihovim načinima borbe sa stresom. Potom su radili vježbe Mindfulnessa, duboko disanje i mišićnu relaksaciju pa ponovo mjerili stres. Novo mjerenje je dokazalo učinkovitost vježbi u smanjenju stresa. Roditelji su naučili nove alate koje mogu primijeniti u smanjenju stresa i napetosti.

Radionice su dio projekta „Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN“ financiranog od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Partneri na projektu su Osnovna škola Vladimir Nazor Ploče i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Zahvaljujemo psihologinji i roditeljima na trudu i odazivu te se veselimo daljnjim radionicama i nastavku aktivnosti.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”