Održana 5. KREATIVNA RADIONICA ZA TATE I DJECU

U petak 17. ožujka u Udruzi Radost održana je 5. kreativna radionica za tate i djecu. Planirano je 10 kreativnih radionica koje za cilj imaju provođenje kvalitetnog vremena djece s očevima, druženje djece s vršnjacima, organiziranje igara, natjecanja, izrada kreativnih radova. Nositelj aktivnosti je Marija Ostojić, univ.bacc.praesc.educ. Na radionici su sudjelovala četvorica očeva sa svojih šestero mališana. Radionica je započela potpisivanjem privola za dva roditelja koja su prvi put pohađala radionicu. Zatim se krenulo u izradu slike na papirnom platnu. Papir su prvo obojili u plavu boju i ostavili ga da se suši. Dok se tempera sušila, pripremili su sve za pokus ‘Vulkan’ (ocat,boje za hranu,deterdžent i sodu). Nakon toga, tate su s djecom obojili dlan i od otisaka prstiju napravili cvijet visibabe. Djeca su nestrpljivo očekivala ‘erupciju’ vulkana,i naposlijetku bila oduševljena. Zatim su tate poslani na pauzu, dok su dječica s izvoditeljicom aktivnosti izradili medalje za Očev dan koji je bio u nedjelju(19.3.) te ih iznenadili. Radionica je završila ugodnim razgovorom i dogovorima za iduću radionicu.

Radionice su dio projekta „Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN“ financiranog od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Partneri na projektu su Osnovna škola Vladimir Nazor Ploče i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Zahvaljujemo Mariji, nositeljici aktivnosti, tatama i djeci na trudu i odazivu te se veselimo daljnjim radionicama i nastavku aktivnosti.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”