ODRŽANA 10.RADIONICA „RODITELJSKO SAMOPOUZDANJE I KAKO OBUZDATI TEŠKE EMOCIJE KOD DJECE“

Dana 7. veljače u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Ploče, u školskoj knjižnici, održana je deseta radionica pod nazivom “Roditeljsko samopouzdanje i kako obuzdati teške emocije kod djece”. U ugodnoj atmosferi roditelji su pričali o važnosti roditeljskog samopouzdanja. Ispunili su anketu o ljutnji i saznali svoju razinu ljutnje. Pričali su o osjećajima i načinima na koje reagiraju na različita ponašanja kod svoje djece. Napomenuto je i ponovljeno da su roditelji modeli koje djeca imitiraju. Naučili su tehniku semafora, dubokog disanja, kidanja papira, verbaliziranja i izbacivanja ljutnje .Sve te tehnike i alati pomažu kod djetetovih teških emocija, a ujedno i pomažu roditeljskom samopouzdanju.

Desetom radionicom uspješno je završena Škola uspješnog roditeljstva. Za obilježavanje uspješnog kraja radionica isplanirana je još jedna dodatna radionica na kojoj će osim roditelja sudjelovati i njihova djeca.

Radionice su dio projekta „Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN“ financiranog od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Partneri na projektu su Osnovna škola Vladimir Nazor Ploče i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Zahvaljujemo psihologinji i roditeljima na trudu i odazivu tijekom provođenja Škole uspješnog roditeljstva te se veselimo završnoj radionici!

Udruga Radost

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”