OBILJEŽEN EUROPSKI DAN LOGOPEDIJE

U sklopu projekta Radost zajedništva 2, financiranog od strane Ministarstva znanosti I obrazovanja, Udruga Radost je prigodno u Pločama u gradskom parku obilježila Europski dan logopedije . Logopedija je znanost koja se bavi prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem i tretmanom poremećaja humane komunikacije pod kojom se podrazumijevaju svi oni procesi i funkcije koji su povezani s produkcijom govora, te s percepcijom i produkcijom oralnoga i pisanoga jezika, kao i oblicima neverbalne komunikacije (definicija Europskog udruženja logopeda – CPLOL).

Na velikoj ploči su bili zanimljivi naslovi, najčešća pitanja roditelja, razvojni miljokazi te adekvatni savjeti. Roditeljima su podijeljene vježbice za provođenje artikulacijske gimnastike koje u igri mogu provoditi sa svojim djetetom. Djecu je zabavljala muzika, radni listići i bojanke, a onda su nam se pridružili i animatori koji su ovaj dan učinili još zabavnijim. Nadamo se da smo svi naučili nešto novo, a isto tako se nadamo da su se svi prisutni zabavili. Cilj je uvijek isti, približiti svima tko je logoped, kome je potreban, kada se javiti i što učiniti kako bi svatko imao priliku na kvalitetan život,a znamo da je to svačije pravo! Isto tako, na ovakav način se jača i inkluzija što je zajednički cilj sviju nas i samo zajedno dolazimo i ostvarujemo postavljene ciljeve. Hvala što ste i ove godine bili s nama, veselimo se i idućoj!

Samo zajedničkim radom i ciljem možemo svakome omogućiti kvalitetan život i stvoriti priliku da baš svatko ima pravo ostvariti svoj maksimalan potencijal.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”