Nastavak projekta “Ravnopravno roditeljstvo -MOJ TATA JE IN  ”

Udruga Radost prijavila je nastavak projekta  16.travnja ove godine pod nazivom “Ravnopravno roditeljstvo -MOJ TATA JE IN 2023 ” na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za provedbu projekata usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu .

Udruzi je odobren iznos od 13.207 eura financijskih sredstava  . Cilj projekta je podrška odgovornom roditeljstvu uz poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Kroz organizirane savjetodavne i edukativne aktivnosti u suradnji sa institucijama unaprijediti usluge podrške roditeljima u cilju osnaživanja ravnopravne roditeljske uloge očeva i majki za dobrobit njihove djece i obitelji

Projekt  se  provodi od 1. rujna 2023.g u partnerstvu sa  Zavodom za socijalni rad Ploče , Pučko otvoreno učilište Ploče uz  suradnju sa pločanskim školama , vrtićima , knjižnicom , sportskim i kulturnim udrugama , Udrugom Prijatelj Metković i uz podršku Grada Ploča .

Kroz godinu dana provedbe planirana su  individualna i grupna savjetovanja  na jačanju roditeljskih kompetencija , razvijanju znanja i vještina potrebnih za uspješno i odgovorno i ravnopravno roditeljstvo , održat će 10 edukativnih radionica za roditelje (tate i mame)  o opasnostima kojima su djeca izložena prilikom korištenja računala, Interneta i drugih sredstava  komuniciranja na daljinu i načinima njihove zaštite , kreativne radionice za tate i djecu , 2 predavanja : Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN i Uloga roditelja u jezično-govornom razvoju djeteta ,  održati će se  Okrugli stol : Odgovorno i ravnopravno roditeljstvo. U suradnji sa suradnicima ,partnerima i institucijama  izradit će se  analiza postojećih mjera osnaživanja obitelji u lokalnoj zajednici

Projekt će voditi Nada Boras , predsjednica udruge  koja je osmislila i aplicirala  projekt a provodit će ga stručni tim udruge :

Ani Ostojić , mag.pedagogije , Ana Jukić , mag.edukacijske rehabilitacije , Mladenka Ćutuk ,mag.logopedije , Mara Doko , mag.logopedije , te volonteri Nina Marković i Iris Kežić , prof.predškolskog odgoja i roditelji volonteri članovi udruge. U projekt će biti uključena djeca s teškoćama u razvoju , darovita djeca i svi roditelji koji se budu željeli  educirati o  zaštiti njihove djece od izloženosti internetu i drugim opasnostima današnjice i sudjelovati na individualnim i grupnim savjetovanjima za uspješnim i odgovornim roditeljstvom. Održat će se i zajedničko druženje svih sudionika projekta.

Radujemo se početku suradnje i pozivamo roditelje da se jave ukoliko su zainteresirani za predavanja , savjetovanja i radionice na telefon 020/670 856 ili na e-mail:udruga.radost.pl@gmail.com

🙂🥰

https://demografijaimladi.gov.hr/

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”