NACIONALNI DAN OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama donesena je na sjednici Hrvatskog sabora 2017. godine, a obilježava se i ove godine 16. svibnja uz moto „Stavi naočale – promijeni pogled“. Obilježavanjem Nacionalnog dana nastoji se senzibilizirati javnost na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama, ukazati da su aktivni dio zajednice te da imaju jednaka prava kao i svi ostali. Svaka osoba s teškoćama je osoba za sebe, sa svojim sposobnostima i mogućnostima, načinima funkcioniranja, sa specifičnim odnosima prema sebi i drugima, s jedinstvenim i željama baš kao i svaka druga osoba.
Udruga Radost svojim aktivnostima nastoji svakodnevno osvijestiti zajednicu o potrebama, problemima i mogućnostima osoba s intelektualnim teškoćama pa će dana 28. svibnja 2024. (utorak) u Pučkom otvorenom učilištu Ploče s početkom u 17h održati predavanje „GOVOR – Što kada zapinje? Uloga roditelja u jezično-govornom razvoju djeteta“ koje će izlagati Ana Jukić, magistra edukacijske rehabilitacije; Ana Marija Šego i Nikolina Zovko magistre logopedije.

Vole Vas Radosni!

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”