MORSKI DAR OD SRCA ZA RADOSNE

Na ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom “ Od starog novo, za dar od srca ” prvu nagradu su osvojili učenici O.Š.Gradac. Cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne koriste. Time se potiče održiva i zdrava zajednica koja se odgovorno odnosi prema okolišu u kojem obitava. Grački učenici su vrijedno skupljali stakleni otpad na plaži u Gradcu i od njega izradili prekrasne ukrase i razglednice.

Povodom Dana zaštite okoliša gospođa Ranka Radoš i predstavnice 4. razreda, Nika Knežević i Ela Ujdur posjetile su našu udrugu i uručile nam nesebično dio svoje nagrade (eko setove i ekološke igre) za naše Radosne.

Osim ljubavi i brige za prirodu i okoliš , naši gosti i dugogodišnji prijatelji već dugi niz godina imaju veliko srce za organiziranje akcija za naše članove na čemu smo veoma zahvalni i ponosni na naše prijateljstvo.

Zbog epidemioloških mjera nismo mogli organizirati veće radosno druženje pa je učenike i njihovu učiteljicu primila i zahvalila se predsjednica udruge , djelatnici Iva i Pjer i naša Katarina u ime svih Radosnih.

Radujemo se budućim susretima i zajedničkim akcijama za naš lijepi planet Zemlju te poštivanju raziličitosti i brigu o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

http://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/prijavljeni-radovi/morski-dar-od-srca/


.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”