MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM 03. prosinac, 2020.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se s osnovnim ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom. Na taj se način ublažavaju posljedice socijalne isključenosti, ali i senzibilizira javnost na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću, ali s naglaskom na mogućnosti kojima raspolažu.

Ove godine Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja te smo kroz projekt “20 godina radosti za Radosne” osmislili mnoštvo aktivnosti i događaja kojima bismo obilježili, predstavili i svečano obilježili ovu veliku obljetnicu. Jedna od provedenih aktivnosti je likovna kolonija održana 26. rujna 2020., te smo na današnji dan, Međunarodni dan osoba s invaliditetom planirali održati svečanu prodajnu izložbu nastalih djela.

Kako živimo u specifičnim i zahtjevnim vremenima i nismo u mogućnosti održati “normalnu” izložbu likovnih djela, morali smo se prilagoditi “novom normalnom”.
Predstavljamo vam “Virtualnu izložbu povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom”.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”