Grad Ploče i Udruga Radost potpisali Sporazum o partnerstvu u provođenju trogodišnjeg programa „Radost je u različitosti“

 

 

Gradonačelnik grada Ploča Mišo Krstičević primio je 20.lipnja 2017.u svom uredu  predstavnike  Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Radost .Predsjednica udruge Nada Boras je u ime članova i djelatnika  udruge   čestitala  gosp.Krstičeviću na izboru za gradonačelnika , poželjela puno uspjeha u radu ,  ukratko predstavila  dosadašnji 17-godišnji rad Udruge Radosti i buduće aktivnosti usmjerene na zadovoljavanje potreba obitelji koje imaju za člana djecu s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama. Udruga Radost skrbi za oko 40 obitelji s područja Doline Neretve i šire , ima 12 zaposlenih djelatnika i uspješno je provela preko 80 projekata u korist  osoba s invaliditetom.Udruga je prepoznata od strane ministarstava , lokalne , regionalne i državne vlasti ,volontera i donatora.

Udruga trenutno provodi ESF projekt Pružanje osobne asistencije za 7 osoba s najtežom vrstom invaliditeta  financiran iz Strukturnih fondova a već 6 godina provodi program pružanja socijalne usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške  osobama s intelektualnim teškoćama koji financira Ministarstvo za demografiju , obitelj, socijalnu politiku i mlade. Ovih dana su objavljeni rezultati natječaja za prijavu novih trogodišnjih programa za razdoblje 2017. do 2020. godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“ . Udruga Radost  je uspješno prošla dvije faze procjene i nalazi se na privremenoj listi za financiranje programa „Radost je u različitosti“. Za apliciranje na natječaj i provedbu  ovog važnog programa uvjet je bio kvaliteta programa , sposobnost udruge za provedbu programa, stručna osposobljenost ljudskih resursa , transparetnost u radu , podrška i  partnerstvo sa lokalnom samoupravom i ustanovom socijalne skrbi .

Gradonačenik Krstičević je dao podršku radu udruge , najavio buduću suradnju i pomoć za provođenje potrebnih projekata za Radosne i njihove obitelji te potpisao Sporazum o partnerstvu grada Ploča i Udruge Radost u provođenju trogodišnjeg programa „Radost je u različitosti“.U ime Centra za socijalnu skrb Ploče sporazum je potpisala gđa Mila Kontić , ravnateljica a za udrugu Marina Pulić,izvršna direktorica.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”