Dani otvorenih vrata udruga 5.- 7. lipnja 2014.

66

Ured za udruge već treću godinu organizira Dane otvorenih vrata udruga, veoma korisnu i uspješnu akciju tijekom koje udruge otvaraju svoja vrata za sve zainteresirane.

Cilj Dana otvorenih vrata udruga  je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.

Ove godine, 2014. daje se poseban naglasak  na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Udruga Radost Ploče je i ove godine, treće za redom otvorila svoja vrata sugrađanima, turistima i posjetiteljima sa uvijek zanimljivim i unikatnim programom.

Prvog dana su nas posjetili učenici OŠ Vladimir Nazor u pratnji učiteljica gđe. Višnje Grančić i gđe. Božice Dominiković.
Uz ugodno druženje i likovne aktivnosti upoznali smo naše drage mališane sa radom udruge, pokazali radove proizašle iz radionice te upoznali sa namlađim članovima udruge Radost.

Zadnjeg dana obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga organizirali smo jedanaestu likovnu koloniju gdje smo  predstavili  dva trogodišnja  programa udruge financirane od strane Ministarstva socijalne politike i mladih i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj likovne kolonije je uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u sve segmente života zajednice.

Uz velik broj dubrovačkih umjetnika koji već dugi niz godina sudjeluju na likovnim kolonijama Udruge Radost Ploče a predstavnik našeg dugogodišnjeg partnera Dubrovačko- neretvanske županije je bila  pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj  gđa. Nina Skurić.

Fotografije Dana otvorenih vrata Udruge Radost Ploče pogledajte u fotogaleriji.

Search

“Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”